cartell_agora
07 de d’octubre de 2022
Presentació de l'associació "Àgora cientítica"

El pròxim 7 d'octubre de 2022 a les 18:30h el Centre Cultural acull la presentació de la nova associació de Picanya Àgora de Ciència. Una associació sense ànim de lucre que naix amb la intenció de treballar per a la divulgació de la ciència.

Àgora de Ciència naix com a una iniciativa de divulgació científica per apropar la ciència a totes les persones del poble de Picanya. Esta associació creu en el dret de la ciutadania a tenir accés a una informació veraç i contrastada pel que fa a les qüestions científiques que ens afecten com a comunitat, i volen que les persones del poble canvien la seua percepció de la ciència cap a una més realista: la d'una activitat humana, amb la seua història, encerts, errades, interaccions i prejudicis. I, sobretot, Àgora de Ciència vol despertar, entre el públic, la curiositat i l'interès per la ciència. 

Acte de presentació
Este acte de presentció del 7 d'octubre comptarà amb la presència de Juli Peretó, catedràtic de Bioquímica a la Universitat de València i investigador en l'institut I2SysBio; Javier Buceta, investigador del CSIC en Biofísica en el I2SysBio i Jose Tordera, xef del restaurant La Moixama de Picanya. 

Els conferenciants realitzaran una presentació de gastronomia científica en la qual el xef José Tordera elaborarà un "cracker de titaina en textures amb daus de moixama" mentre els científics del I2SysBio ens revelaran els fonaments físic-químics que hi ha darrere d'aquesta preparació.

L'entrada és gratuïta fins a completar aforament. Les portes del centre s'obriran a les 18:15h.

 

cartell_agora