xerrada_tyirius
25 de d’abril de 2016
Xarrada sobre prevenció de la propagació del mosquit tigre
Demà dimarts al Centre Cultural
Demà dimarts 26 d'abril (17.30h) el Centre Cultural de Picanya acull una xarrada sobre prevenció de la propagació del mosquit tigre a l'àmbit domèstic. El mosquit tigre (Aedes albopictus) és un mosquit de que es caracteritza per les seues potes ratllades en blanc i negre i el seu cos xicotet, blanc i negre. És originari del sud-est asiàtic però ja s'ha estés pels cinc continents. A Espanya va arribar l'any 2004 i ha colonitzat molt bona part de la costa mediterrània.
 Les seus picadures són molt molestes perquè, com a nova espècie, el nostre cos no està "preparat" per a la seua picadura i perquè, a més, a diferència dels moquits "tradicionals" poden picar més d'una vegada i generar moltes més molèsties. El mosquit tigre rarament vola més enllà dels 400 metres del lloc de cria. Per tant, si el detectes voldrà dir que s'està criant molt prop de tu. Eixe moment de la criança és el moment FONAMENTAL per a evitar la seua propagació. 

La xarrada estarà a càrrec de Pilar Codoñer i Teresa Tabernero del Centre de Salut Pública de Torrent). Esta xarrada està organitzada per l'associació "Amas de casa Tyrius" amb la col·laboració de l'Ajuntament de Picanya, el Centre de Salut de Picanya i el Centre de Salut Pública de Torrent.


xerrada_tyirius

Recomanacions per a evitar la propagació del mosquit tigre:
http://www.picanya.org/poble/entorn-i-oratge/accions/i/6470/156/recomanacions-per-a-evitar-la-propagacio-del-mosquit-tigre