anunci_activitat_2a_edicio_premis_aleixandre
17 de de setembre de 2019
Segona convocatòria dels premis “Concepción Aleixandre”
Per a dones científiques valencianes
L´Ajuntament de Picanya ja ha fet pública la 2a edció dels Premis Concepción Aleixandre per a dones cientíques valencianes. Es convoquen dos premis i una beca a dones científiques vives, per tal de visibilitzar i reconèixer els mèrits de les dones científiques a la Comunitat Valenciana i al nostre poble. El nom dels Premis “Concepción Aleixandre” fa homenatge a una dona nascuda l’any 1862 que va saber combinar la medicina - en l’especialitat de ginecologia - amb la pedagogia; i que, a més, va ser inventora, activista, feminista i sufragista. Una vertadera pionera en la ciència i en la vida.
Les contribucions de les dones han estat oblidades i negades en el món de la ciència. “(...) els Premis Nobel, segurament són els premis científics més importants en l’àmbit global. Des de 1901 fins a 2017, més d’un segle, s’ha guardonat amb un Premi Nobel a 893 persones, de les quals 844 han sigut homes (94,51%) i sols 49, dones (Marie Curie el va obtindre en dues ocasions). És a dir, les dones premiades en els Nobel representen un escàs 5,49%.” 
Motivació
El 7 de març de 2017 l’Ajuntament de Picanya, en col·laboració amb la Universitat de València, va realitzar una taula redona de dones científiques que va donar mostra del treball quotidià de dones professionals en els diferents camps de la ciència. L’acollida que va rebre per part del públic de Picanya inspirà la creació dels Premis Concepción Aleixandre. 
En la primera edició d’aquests premis (2018), es van presentar 42 candidatures: 39 a la categoria “Comunitat Valenciana” i 3 a la categoria “Local”. I, a més, es va premiar dues dones de l’àrea de les ciències experimentals.
En aquesta edició 2019 es convoca el premi en l’àrea de les enginyeries i s’obri a totes les àrees del coneixement en les categories locals.

Bases completes ací

anunci_activitat_2a_edicio_premis_aleixandre

Galeries relacionades
Art al carrer.
19 de de febrer de 2024

Art al carrer.

Renovació junta directiva Tyrius Picanya
25 de d’octubre de 2022

Renovació junta directiva Tyrius Picanya

Art al carrer 2021
16 de de febrer de 2021

Art al carrer 2021