premis_victor_jimenez
16 de de desembre de 2021
El saxofonista picanyer Víctor Jiménez guanya el premi Carlos Santos al millor disc de jazz
Pel seu treball "Sinergias" junt a Valmuz i Sedajazz

El divendres 24 de novembre el món de la música valenciana va reunir-se per a celebrar els Premis Carles Santos.
Els Premis Carles Santos de la Música Valenciana són uns guardons creats per l'Institut Valencià de Cultura, que depén de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana. Tenen com a objectiu reconéixer, incentivar i promocionar els artistes i la indústria musical a la Comunitat Valenciana.

Premi amb sabor picanyer
En esta 4a edició, el saxofonista picanyer Víctor Jiménez amb el seu disc Sinergia interpretat per Valmuz & Sedajazz va guanyar el Premi Carles Santos al millor disc de jazz.
Se suma este nou guardó a la llarga trajectòria de reconeixements d'este jove músic picanyer. Víctor és un dels joves talents de l'escena jazzística valenciana, i està en la primera línia a Espanya del jazz. Jiménez forma part de l'última fornada grans instrumentistes (en la seua majoria), compositors i arranjadors que han aconseguit posar molt alt el nivell del gènere tant en les jam que ofereixen pels locals de la capital com en els seus enregistraments d'estudi com deixa clar en el seu primer: ‘Víctor Jiménez & Friends’ (2015).
Talentós saxofonista, des de primerenca edat ja compartia escenari amb nombrosos músics professionals, tot i participant en innombrables jam sessions que ho van espentar a créixer musicalment a una trepidant velocitat. Als seus estudis superiors en el Conservatori Joaquín Rodrigo de València, se sumen desenes de cursos i seminaris realitzats en Sedajazz —sempre de la mà Francisco Blanco «Latino» qui va alimentar la seua motivació— així com en diferents institucions educatives i seminaris internacionals en els quals ha rebut classes de grans jazzmen i pedagogs de reconeixement mundial com Bob Mintzer, Mark Turner o Jerry Bergonzi.
Entre els seus mèrits, premis i reconeixements, Víctor Jiménez va ser guanyador del V Concurs Internacional de Jazz de Castelló organitzat per l'UJI (Universitat Jaume I de Castelló) amb la seua formació Víctor Jiménez Quintet; Premi especial de Jazz Compas Magazine (tour promocional en la primavera del 2017), i Premi per a la millor composició en el Festival Internacional Johnny Raducanu.

 

 

premis_victor_jimenez 

 

premis_victor_jimenez_2