obres_mercat
11 de de juny de 2024
Obres de renovació del paviment del mercat municipal
També s'ha procedit a la instal·lació de plaques solars per a la producció d'energia elèctrica

Esta setmana han arrancat els treballs de renovació del paviment del Mercat Municipal. En estos treballs es procedirà a la substitució de l'actual pavimentació en diferents fases que permetran mantindre l'activitat del mercat quasi en la seua totalitat. Estos treballs formen part dels projecte de millora de la zona  dels Mercats (tant el permanent com el mercat ambulant de dijous), obres que també estan permetent la renovació de Pl. Espanya i carrer Mercat.

En estes obres també s'ha procedit a la instal·lació de plaques solars destinades a la producció d'energia elèctrica.

obres_mercat_2 

36798421-7b9e-4779-9869-d5bb08473911 

dc2d2236-1102-4562-beb0-072175a99dea

 

Subvenció de més d'un milió i mig d'euros
Els serveis municipals han aconseguit una subvenció d'1.506.327,13€ del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme, emmarcada en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència de la UE i destinada a millorar la competitivitat i modernitzar el sector comercial minorista local, tot i facilitant solucions d'adaptació als nous hàbits de consum, implementant noves teconologiías i altres solucions que milloren la sostenibilitat, l'eficiència energètica (instal·lació de plaques solars), i incentiven el reciclatge i la reutilització dels residus generats per l'activitat comercial.

Un entorn per a les persones

Estos fons permetran abordar una intervenció pressupostada en un total d'1.882.908,93€ que transformarà l'entorn dels mercats (tant el municipal com el no sedentari) mitjançant  l'ampliació de l'espai per als vianants de Plaça Espanya i carrers adjacents (carrer Mercat), en forma de plataforma única tot i que conservant l'espai per al pas de vehicles. 

Esta transformació permetrà, en la línia d'actuacions ja realitzades en altres zones del poble, priozar l'ús de l'espai urbà per part de les persones amb la millora d'aspectes com la seguretat, la tranquil·litat o l'accessibilitat per a fer d'stos carrers i places zones més amables i, per tant, més proclibes a generar trobades, joc infantil, passeig... i amb això, major activitat social i per tant, comercial.

 

 

Amb el suport de:

logos_obres_pl_ajuntament_mercat
Galeries relacionades
Vídeos relacionats