Picanya Sud
28 de de juliol de 2014
L'Ajuntament inicia el procés per a rescindir el projecte "Picanya Sud"
La renúncia de la Conselleria a soterrar les vies fa inviable el projecte

L'Ajuntament inicia el procés per a rescindir el projecte de desenvolupament urbanístic "Picanya Sud"

 

La renúncia de la Conselleria a soterrar les vies fa inviable el projecte

 

El 27 de desembre de 2007 el Ple municipal de l'Ajuntament de Picanya va aprovar per unanimitat de tots els grups polítics el Pla d'Actuació Integrada anomenat "Picanya Sud SL". En este projecte es preveia el desenvolupament ordenat d'una nova zona de creixement del nucli urbà en la zona sud del terme municipal.

Els condicionaments fonamentals d'este projecte, de creixement ordenat a 25-30 anys,  establerts per l'Ajuntament de Picanya, eren, per una part, la reserva d'un 35% dels inmobles construïts per a habitatges de protecció oficial i, d'altra, el soterrament de les vies del metro.

A dia de hui, la situació econòmica de la Generalitat Valenciana, de totes i tots coneguda, fa impensable que puga acometre un projecte de tanta importància com este del soterrament de les vies, és més, la pròpia Generalitat Valenciana ja ha comunicat de forma verbal a l'Ajuntament que no soterrarà les vies de metro ni en Picanya ni en cap altra població on estava previst (com per exemple Torrent).

Davant esta situació la mercantil "Picanya SUD SL" adjudicatària del projecte ha presentat un escrit de desistiment unilateral del conveni i un escrit de resolució d'adjudicació del PAI.

Este escrit obliga a l'Ajuntament bé a transitar per un difícil camí de litigis i reclamacions judicials que podrien generar importantíssimes despeses i hipotecar les decisions de posteriors corporacions o, d'altra manera, a assumir que l'actual situació econòmica del nostre país, unida a  la clara negativa de la Generalitat Valenciana a complir amb el seu compromís de soterrament de les vies, fa inviable, en estos moments, un desenvolupament urbanístic com el plantejat a l'any 2007 en una situació completament diferent.

L'Ajuntament ha encetat el procés per a optar per la via de l'acord i, per tant rescindir l'acord per al desenvolupament del PAI "Picanya Sud" i evitar així allargar, de forma irresponsable, un procés que podria perjudicar les possibilitats de treball de corporacions futures.