anunci_latido
20 de de juny de 2022
Primeres activitats del projecte de conscienciació contra la violència de gènere i vicària "El latido de las mariposas"
Demà taller "Teixint igualtat"

El projecte “El batec de les papallones depén de la nostra actitud. Picanya 2022” és un projecte educatiu i social creat per Itziar Prats i Isabel Gallardo que pretén sensibilitzar a la societat sobre la violència de gènere, prenent l'educació en valors, com l'eina per a erradicar la violència de gènere. Les fundadores d'aquest projecte defensen que l'actitud de les persones és un aspecte molt important per a la lluita contra la violència de gènere. 

Aquest projecte sorgeix el 25 de setembre de 2018, quan dues xiquetes Nerea i Martina de 6 i 2 anys van ser víctimes de violència vicària. Aquest esdeveniment va portar a Isabel Gallardo, a iniciar una investigació i una lluita contra la violència de gènere.

La investigació la va portar a l'origen del dia Internacional de la violència contra la dona, on va descobrir una història que va esdevindre el 25 novembre de 1960, la història de les tres germanes Mirabal, conegudes com les Papallones, la defunció de les quals, va ser considerat com el primer cas de violència de gènere i és per elles que, des de 1981, es commemora i reivindica a Llatinoamèrica. Però es fa més visible quan en 1999 l'ONU ho instaura com a dia internacional de l'Eliminació de la Violència contra la dona.
D'aquests fets sorgeix que la papallona siga el símbol d'aquest projecte i s'aprofite les propietats del “efecte papallona”, desenvolupat pel matemàtic i meteoròleg Edward Lorenz, on metafòricament ens fa conscients de l'immens impacte que el simple aleteig d'una papallona pot provocar en altres sistemes aparentment aliens, convertint-se, la denúncia de la violència masclista, en un moviment imparable i irreversible.
Aquest projecte cada vegada arriba a més persones, pobles i ciutats. El 25 de novembre de 2021, Isabel i Itziar van rebre el Premi Celia Amorós de la Diputació Provincial de València i al març de 2022 el Premi per la Igualtat de la Diputació de Granada

ACTIVITATS AL POBLE DE PICANYA

REUNIÓ DE PRESENTACIÓ 

Presentació del projecte i de les accions a realitzar amb l'assistència de:
• Il·lma. Sra. diputada d'Igualtat de la Diputació de València, Isabel García
• Iltre. Sra. regidora d'Igualtat de l'Ajuntament de Picanya, Rosario González
• Fundadora del projecte, Isabel Gallardo. 
• Centres educatius, associacions i personal de l'Ajuntament:
Dia: dimecres, 25 de maig de 2022.
Hora: 13 hores
Lloc: Saló de sessions de l'Ajuntament.

TALLER “TEIXINT IGUALTAT”

Es realitzaran manualitats per a teixir papallones de punt de ganxo, tela i macramé que serviran per a decorar la Plaça Major el dia 25 de novembre de 2022.
INAUGURACIÓ del taller per Isabel Gallardo, que donarà una classe tutorial per a ensenyar a teixir les papallones de punt de ganxo.
Dirigit a públic en general.
Dia: dimarts, 21 de juny de 2022
Hora: 17.30 a 19.00 hores
Lloc: Centre de Persones Majors (sala de dalt)
NOTA: Els pròxims tallers es realitzaran, els dies 14, 21 i 28 de setembre, dies 5,19,i 26 d'octubre i dia 2 de novembre. En horari de 16h a 19h, en el Centre de Persones Majors (sala de dalt) a càrrec de Carmela Cebrián.

CENTRES EDUCATIUS

Campanya de sensibilització en els centres educatius, donant a conéixer el símbol de la papallona, mitjançant la realització de tallers coeducatius 
Fase formativa:
Es realitzarà una sessió formativa amb Isabel Gallardo i amb el personal Coordinador d'Igualtat i Convivència de tots els centres educatius, per a explicar en què consisteix el projecte i com poden participar, mitjançant la utilització d'una guia didàctica. 
Fase de realització:
Treballar a les aules la sensibilització mitjançant la figura de la papallona i la guia didàctica. L'alumnat realitzarà dues papallones (una per al mural col·lectiu dels centres i una altra per a decorar la Plaça Major del municipi).
El contingut de les papallones pot ser d'infinites formes, decoracions, amb paraules, amb petjades…
Es realitzarà durant el mes d'octubre 

DIA INTERNACIONAL CONTRA LA VIOLÈNCIA CAP A les DONES
25 de novembre de 2022
Lectura del manifest i homenatge a les dones víctimes de violència de gènere.
Exposició col·lectiva en la Plaça Major, de totes les papallones realitzades en els centres educatius i en els tallers 
Comptarem amb la presència d'Itziar Prats i Isabel Gallardo, fundadores del projecte.
Hora: 10:30h 
Lloc: Plaça Major de Picanya

OBJECTIUS

• Associar la papallona com a símbol en contra de la violència de gènere.
• Sensibilitzar contra la violència de gènere
• Educar en valors d'igualtat

 

 

anunci_latido

Galeries relacionades
Acte 25 novembre 1 de 2
25 de de novembre de 2022

Acte 25 novembre 1 de 2

Acte 25 novembre 2 de 2
25 de de novembre de 2022

Acte 25 novembre 2 de 2