IMG_4236
25 de de novembre de 2022
Milers de papallones violeta contra la violència de gènere
Hui el nostre poble ha celebrat l'acte centra del programa d'activitats al voltant del 25 de novembre, dia internacional contra la violència cap a les dones

La plaça Major del nostre poble és, esta setmana, l'escenari on volen milers de papallones violeta. Hui, 25 de novembre, este escenari ha acollit l'acte central de la programació al voltant del 25 de novembre, dia internacional contra la violència cap a les dones.

Enguany, des del departament de Serveis Socials de l'Ajuntament s'ha treballat molt intesament per visibilitzar el projecte "El latido de las mariposas". Este projecte Social i Educatiu naix per a generar consciència social i mostrar que tots i totes som part implicada, si no fem res perquè això acabe. Menudes i menuts seran el futur de la Societat, per això la importància d'EDUCAR en valors, és la millor eina que podem utilitzar.

Les papallones de Picanya
Al nostre poble el treball realitzat ha estat molt. El passat 25 de maig de 2022 es va presentar la campanya de sensibilització del projecte “El latido de las mariposas depende de nuestra actitud”, es va donar a conèixer quin va ser el seu origen i els seus objectius, així com les activitats a desenvolupar en el municipi de Picanya i el material creat per a aquesta campanya, com són els fullets informatius, sacs de costura amb el material necessari per a teixir, guies didàctiques i encunys de papallones per als centres educatius. 
El 21 de juny de 2022 es van dur a terme els tallers tèxtils on es va crear un espai d’aprenentatge per a teixir papallones de punt de ganxo. Els tallers han seguit durant els mesos de setembre, octubre i novembre. 
Respecte a la implicació de la comunitat educativa en el projecte, han sigut moltes les activitats que s’han fet. El 22 de setembre es va convocar una reunió amb els equips directius i responsables de convivència i igualtat dels centres educatius del municipi i Isabel Gallardo, fundadora del projecte,  el va donar a conèixer així com els materials que utilitzarà el professorat. 
El 21 d’octubre Isabel Gallardo, fundadora del projecte, va visitar  els centres educatius del municipi (EPA, CEIP Ausiàs March, CEIP Baladre). 
El mateix 21 d’octubre, el projecte va participar en una activitat per a les famílies de l’escola infantil Ninos La Mandarina. 
També s’ha participat en l’IES Enric Valor, dins del programa “Pigmalió” on s’han realitzat tallers de teixit de papallones a les professores que participen en el programa, així mateix, el projecte “El batec de les papallones depèn de la nostra actitud”, va estar present el  3 de novembre en el Parc Jove, en la festa de benvinguda del programa “Pigmalió”. L’alumnat que està en aquest programa ha pogut aprendre a fer papallones de macramé en els horaris del pati amb la realització dels tallers. 
L’11 de novembre, té lloc un taller a les famílies de l’escola infantil La Mandarina, on aprendre a teixir les papallones i sumar-se a la campanya. 

El 25N
Tot este treball s'ha vist reflectit hui 25 de novembre amb l’exposició de les papallones  en la Pl. Major. Un excepcinal marc on s'ha desenvolupat l'acte central de la programació al voltant del dia internacional contra la violència de gènere. Allí s'ha llegit un manifest i s'ha ret homenatge a les víctimes (tant dones com xiquetes i xiquets) amb un minut de silenci i la lectura dels noms de totes les víctimes. Este acte ha comptat amb la participació i les paraules d’Itziar Prats i Isabel Gallardo, fundadores del projecte i també del món educatiu del nostre poble així com altres entitats i associacions vinculades a la lluita per la igualtat, la salut, la seguretat, etc...

 


Podeu accedir a dos galeries de fotos de l'acte ací.

 

 

 

 



Galeries relacionades
Acte 25 novembre 1 de 2
25 de de novembre de 2022

Acte 25 novembre 1 de 2

Acte 25 novembre 2 de 2
25 de de novembre de 2022

Acte 25 novembre 2 de 2