anunci_activitats_25N_2022
09 de de novembre de 2022
Activitats al voltant del 25 de novembre
Dia internacional contra la violència cap a les dones

Al voltant del 25 de novembre, dia internacional contra la violència cap a les dones, des de l'Ajuntament de Picanya amb la col·laboració de diferents entitats del món educatiu, associatiu, etc... s'organitzen tot un seguit d'activitats per tal de mostrar la nostra condemna i rebuig a totes les violències contra les dones. 

 Activitats 2022

“EL LATIDO DE LAS MARIPOSAS DEPENDE DE NUESTRA ACTITUD”
Campanya de sensibilització en el municipi de Picanya 

El passat 25 de maig de 2022 es va presentar la campanya de sensibilització del projecte “El latido de las mariposas depende de nuestra actitud”, es va donar a conèixer quin va ser el seu origen i els seus objectius, així com les activitats a desenvolupar en el municipi de Picanya i el material creat per a aquesta campanya, com són els fullets informatius, sacs de costura amb el material necessari per a teixir, guies didàctiques i encunys de papallones per als centres educatius. 
El 21 de juny de 2022 es van dur a terme els tallers tèxtils on es va crear un espai d’aprenentatge per a teixir papallones de punt de ganxo. Els tallers han seguit durant els mesos de setembre, octubre i novembre. 
Respecte a la implicació de la comunitat educativa en el projecte, han sigut moltes les activitats que s’han fet. El 22 de setembre es va convocar una reunió amb els equips directius i responsables de convivència i igualtat dels centres educatius del municipi i Isabel Gallardo, fundadora del projecte,  el va donar a conèixer així com els materials que utilitzarà el professorat. 
El 21 d’octubre Isabel Gallardo, fundadora del projecte, va visitar  els centres educatius del municipi (EPA, CEIP Ausiàs March, CEIP Baladre). 
El mateix 21 d’octubre, el projecte va participar en una activitat per a les famílies de l’escola infantil Ninos La Mandarina. 
També s’ha participat en l’IES Enric Valor, dins del programa “Pigmalió” on s’han realitzat tallers de teixit de papallones a les professores que participen en el programa, així mateix, el projecte “El batec de les papallones depèn de la nostra actitud”, va estar present el  3 de novembre en el Parc Jove, en la festa de benvinguda del programa “Pigmalió”. L’alumnat que està en aquest programa ha pogut aprendre a fer papallones de macramé en els horaris del pati amb la realització dels tallers. 
L’11 de novembre, té lloc un taller a les famílies de l’escola infantil La Mandarina, on aprendre a teixir les papallones i sumar-se a la campanya. 
Tot aquest treball es veurà reflectit el 25 de novembre amb l’exposició de papallones  en la Pl. Major. 

 
 
Activitats al voltant del 25N - 2022

22 de novembre de 2022
17:30 h.- Centre Cultural
TERTÚLIA: TESTIMONIATGES DE 
DUES DONES JUTGESSES AFGANESES
Magistrades, fugides d’Afganistan, asilades a Espanya, compten la persecució patida per ser dona i atrevir-se a jutjar als homes. Així com la situació que viuen actualment dones i xiquetes que han sigut esborrades socialment, en un país en el qual les dones no tenen drets.

Amb la intervenció de:
Friba Quraishi 
Magistrada de la Cort Suprema de l’Afganistan
Gulalai Hotak 
Magistrada de la Cort Suprema de l’Afganistan
Pilar Azorin-Albiñana López 
Sòcia col·laboradora de l´Associació 
de Dones Jutgesses d’Espanya

Presenta i modera:
Julia Sevilla Merino 
Ha sigut Professora adjunta de Teoria d’Estat, Lletrada de les Corts Valencianes i Adjunta al Síndic de Greuges. Pertany a l’Institut Universitari d’Estudis de la Dona, a la Federació de Dones Progressistes de la Comunitat Valenciana i a la Xarxa Feminista del Dret Constitucional.

25 de novembre de 2022
10:30h - Pl. Major
DIA INTERNACIONAL CONTRA 
LA VIOLÈNCIA CAP A LES DONES.
ACTE DE CONDEMNA A LA VIOLÈNCIA 
DE GÈNERE I HOMENATGE A LES 
DONES ASSASSINADES.

Enguany es trasllada l’acte a la Plaça Major del nostre poble on estarà exposat el treball realitzat durant aquests mesos del projecte contra la violència de gènere i vicària “El latido de las mariposas depende de nuestra actitud.” Es podran veure les papallones teixides per les persones de Picanya i els tallers coeducatius dels centres escolars.
Comptarem amb la presència d’Itziar Prats i Isabel Gallardo, fundadores del projecte.


A la vesprada MANIFESTACIÓ a València 
“Dones juntes i vives contra el masclisme”
19:30 h Parterre. València.

2 de desembre de 2022
16:00h a 17:15h- Parc Europa
TALLER IOGA:
Sessió de Ioga grupal per a connectar cos i ment, reconèixer les emocions que sentim i poder gestionar-les. Una activitat per a l’autocura i reflexió.
Aconsellable portar roba còmoda i tovallola o esterilla.
Impartit per “La Sala de Estar”.
Inscripcions: 
Ajuntament, Servei Diga’m 
21 al 25 de novembre de 2022.
 

anunci_activitats_25N_2022

Galeries relacionades
Acte 25 novembre 1 de 2
25 de de novembre de 2022

Acte 25 novembre 1 de 2

Acte 25 novembre 2 de 2
25 de de novembre de 2022

Acte 25 novembre 2 de 2