Cartell dgital RTVE_Picanya
17 de de juliol de 2023
La campanya itinerant "Generació D" arriba a Picanya per a ajudar la ciutadania a millorar les seues habilitats digitals
Dies 26, 27 i 28 de juliol

L'autobús de “Generació D” fa parada a Picanya amb jocs i activitats didàctiques, totalment gratuïts, que ajudaran a tota la seua població a potenciar la digitalització i posar fre a la bretxa digital

La flota de “Generació” D, formada per sis autobusos, es desplega per la província de València amb la finalitat de desenvolupar i millorar les competències digitals de la seua ciutadania, aprendre a traure partit de les oportunitats de la digitalització i conéixer noves eines. Durant els mesos de juny, juliol, agost i setembre els visitants de les diferents unitats mòbils podran posar a prova els seus coneixements en la matèria a través d'una experiència digital immersiva. Cercadors d'internet, xarxes socials, ciberseguretat, gestions online… La digitalització forma part del dia a dia. Per això, aquesta experiència, pensada per a tots els públics, ofereix als usuaris multitud de recursos i orientació per al senzill desenvolupament de les seues competències digitals. Les activitats són totalment gratuïtes i tenen una durada aproximada d'uns 30 - 40 minuts.

Una experiència personalitzada i per a tots els públics

L'interior de la unitat mòbil està equipat amb tecnologia immersiva que convida a participar en una sèrie d'activitats pràctiques per a fomentar i incentivar el desenvolupament de les competències digitals.
L'experiència és completament personalitzada i s'ajusta a les necessitats de cada usuari. Per això, el visitant començarà #enfrontar a un test autodiagnòstic que permetrà conéixer el seu nivell de coneixement digital per a després superar jocs i activitats d'allò més variades i de tots els nivells: des d'aprendre a realitzar una cerca òptima en internet fins a fugir de les ‘fake news’, optimitzar l'ús de les teues xarxes socials o gestionar la teua identitat digital. A més, l'autobús comptarà amb una sala de fuita en la qual els usuaris hauran de posar en pràctica l'aprés si volen resoldre el joc i aconseguir eixir de la sala. I per a aquells que vulguen aprendre de la mà de formadors professionals, en les unitats s'impartiran tallers grupals i taules redones entorn de l'actualitat digital.

El millor de tot? Què totes les activitats sumen punts! Segons el nombre d'usuaris  que interactuen en l'autobús, la localitat aconseguirà posicionar en el lloc número un del rànquing general de municipis d'Espanya. El municipi que més punts obtinga… tindrà un premi!

El bus de generació D visitarà Picanya els dies 26, 27 i 28 de juliol en horari de dilluns a dijous de 10.00 a 13:30h i de 17.00 a 20:30h, els divendres i dissabtes de 10:00h a 13:00h i de 17.00 a 21:00h

Més informació i reserves: 900 101 493 / reservas@uneteageneraciond.es

Finançat pels Fons Europeus – Next Generation

La campanya “Generació D” és finançada pels Fons Europeus – Next Generation a través de la Secretaria d'Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial (SEDIA), dependent del Ministeri d'Assumptes Econòmics i Transició Digital. Una iniciativa emmarcada en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència que recull, entre els seus eixos estratègics, el reforç de les competències digitals dels treballadors i del conjunt de la ciutadania amb la creació del “Pacte per la Generació D”.

El Pacte, integrat en el Pla Nacional de Digitalització, compta amb una pàgina web (www.generaciond.gob.es) en la qual es pot realitzar el test autodiagnòstic per a conéixer les habilitats digitals de manera senzilla, així com conéixer les diferents iniciatives formatives promogudes per les entitats adherides al Pacte.

 

Cartell dgital RTVE_Picanya

Vídeos relacionats
Presentació Beca.MOS i Red Conecta
16 de de gener de 2014

Presentació Beca.MOS i Red Conecta